”Le mois de la francophonie” vil i år stå i tegneseriens tegn og give jeres elever rig mulighed for at stifte bekendtskab med tegneserier fra den fransktalende verden.

 

MORGENMADSARRANGMENT OG LANCERING AF KONKURRENCE

Som åbning af ”Le mois de la francophonie” og fejringen af den fransktalende verden i franskundervisningen, inviterede vi fransklærerne i Danmark til et hyggeligt morgenmadsarrangement på den franske ambassade i København torsdag d. 2. marts kl. 8.30 til 10.30 

Vi benyttede ligeledes lejligheden til at lancere tegneseriekonkurrence  « Tranche de vie scolaire / Det skete på skolen », som henvender sig til elever på grundskole- og gymnasieniveau, samt præsentere det pædagogiske materiale, som understøtter konkurrencen. 

Vi håber at dette materiale vil give jer god inspriation til at inddrage tegneserietemaet og den fransktalende verden i jeres franskundervisning i marts måned. 

 

TEGNESERIEKONKURRENCE

Institut français inviterer danske grundskole- og gymnasieelever, som lærer fransk, til at deltage i tegneseriekonkurrencen « Tranche de vie scolaire / Det skete på skolen », som løber fra d. 1. til d. 31. marts 2023. 

De deltagende elever vil således blive bedt om at lave en tegneserieside, som illustrerer noget usædvanligt, som er sket på en skole.

Læs mere om konkurrencen på denne side

 

UN AMBASSADEUR DANS LA CLASSE

Programmet « Un ambassadeur dans la classe » vil igen i år blive tilbudt i løbet af hele marts måned.
Her vil danske elever, som lærer fransk, få mulighed for at få besøg af en ambassadør fra et fransktalende land. Ambassadøren kommer ud på skolen og fortæller klassen om sit land og taler med eleverne.

Tilmelding er lukket.

 

 

JOURNÉE INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE : “La francophonie illustrée, les nouvelles voix de la bande dessinée francophone”

D. 23. marts mellem kl. 13.30 og 16.00 på KUA – lokale 23.0.49

Gennem dette møde med den danske tegneserietegnere Terkel Risbjerg og schweizeren Martin Panchaud (vinder af tegneserieprisen Le Fauve d’or – “den gyldne vildkat” for det bedste album ved festivalen i Angoulême) inviteres du på en illustreret rejse gennem den fransktalende verden for at stifte bekendtskab med den fransksprogede tegneseries nye stemmer.

 

ONLINEMØDE MED DEN FRANSKE TEGNESERIETEGNER THIERRY CAPEZZONE

Vi organiserer et onlinemøde mellem den franske tegneserietegner Thierry Capezzone og danske elever, som lærer fransk i skolen. Mødet er planlagt fredag d. 24. marts fra kl. 13.30  til 14.30.

Thierry Capezzone er en fransk tegneserietegner, som bor i Danmark.

I 2003 skabte han sammen med den danske tegneserieforfatter, Jan Rybka, tegneserien H.C. Andersen junior, som blev en kæmpe succes, og som blev udgivet i 2019 i USA.
Siden 2010 illustrerer han eventyrerne om Rasmus Klump.

Ved dette onlinemøde vil eleverne få mulighed for at stille spørgsmål til Thierry Capezzone, som vil svare med ord og illustrationer!
 

Nedenfor finder I en video om tegneserietegnerhvervet med Thierry Capezzone i centrum. Onlinemødet vil tage udgangspunkt i denne video.

 

 

Materiale til fransklærerne:

– Undervisningsmateriale til fransk niveau A1 : Se présenter à travers une BD

– Undervisningsmateriale til franskniveau A2 : Au magasin

– Gruppen Exploiter la BD en classe på platformen IFprofs

– Læseforslag: fransksprogede tegneserier

 

I løbet af måneden er I meget velkomne til at dele øjeblikke fra fransktimerne med os gennem billeder og andre visuelle produktioner, som kan deles på de sociale medier!

 


 

Redécouvrez également les ressources du mois de la francophonie 2022, sur le thème de la gastronomie des pays francophones