”Le mois de la francophonie” vil i år stå i gastronomiens tegn og give jeres elever rig mulighed for at stifte bekendtskab med retter og kulinariske specialiteter fra den fransktalende verden.

I. LILLE KOGEBOG

I den anledning har vi udfærdiget en lille kogebog med lette opskrifter på retter fra den fransktalende verden, som I vil kunne tilberede med jeres elever (eventuelt i samarbejde med kolleger fra madkundskab) eller med familie og venner. Vi håber, at I vil få megen fornøjelse af at kokkerere på fransk – I er meget velkomne til at dele jeres oplevelser gennem billeder eller korte beskrivelser, som vi kan dele på vores sociale medier!

Download kogebogen på fransk

Download kogebogen på dansk

II. UN AMBASSADEUR DANS LA CLASSE

Programmet « Un ambassadeur dans la classe » vil desuden atter blive tilbudt i løbet af hele marts måned.
Her vil danske elever, som lærer fransk, få mulighed for at få besøg af en ambassadør fra et fransktalende land. Ambassadøren kommer ud på skolen og fortæller klassen om sit land og taler med eleverne.

Fransklærere som er interesseret i et sådan besøg, bedes udfylde følgende formular.

Vi må dog desværre på forhånd understrege, at vi ikke kan love, at det vil være muligt at tilbyde et besøg til alle interesserede og opfylde alle ønsker.

III. KULINARISK UDSENDELSE ONLINE

Månedens højdepunkt markeres d. 17. marts kl. 13.30 med en kulinarisk udsendelse online, hvor forskellige repræsentanter fra den fransktalende verden vil præsentere traditionelle retter og produkter fra deres respektive lande. Udsendelsen vil være ca. 45 minutter og vil være en oplagt mulighed for at lytte til det franske sprog i al dets mangfoldighed og stifte bekendtskab med spændende og lækre specialiteter fra den fransktalende verdens køkkener.

Lien pour voir l’émission en replay : https://youtu.be/XoXliGhfnjU

Lien pour accéder aux vidéos des différents plats : https://digipad.app/p/125226/863f9bab44a3c

IV. MORGENMADSARRANGEMENT

Vi afslutter fejringen af den fransktalende verden d. 31. marts 2022 kl. 8.30 til 10.30 med et hyggeligt morgenmadsarrangement for fransklærere i Danmark på den franske ambassade i København og markerer ved samme lejlighed 100-dages nedtællingen til Le Grand Départ de Tour de France i Danmark.

Vi vil benytte lejligheden til at præsentere det undervisningsmateriale om Tour de France, som sprogafdelingen på Institut français har udarbejdet for elever på A2-B1 niveau, og som vi håber vil give jer god inspiration til at inddrage dette enestående franske rendez-vous i jeres undervisning. Også her er I meget velkomne til at dele øjeblikke fra fransktimerne med os gennem billeder og andre visuelle produktioner, som kan deles på de sociale medier!

Download filen til lærere

Download filen til elever