Institut français har i perioden 1. – 31. marts 2023 organiseret en tegneseriekonkurrence med titlen « Tranche de vie scolaire / Det skete på skolen » for elever fra danske grundskoler og gymnasier i anledningen af fejringen af den fransktalende verden, som i år stod i tegneseriens tegn.

Deltagerne havde fået til opgave at skabe en tegneserieside på fransk bestående af mindst 3 billedrammer

Handlingen skulle foregå på en skole eller et gymnasium  og skulle præsentere en situation, som udmærkede sig i forhold til en almindelig skoledag. Det blev varmt anbefalet, at der optrådte figurer og/eller genstande, som kunne forbindes med den fransktalende verden og kultur i tegneserien. 

Deltagerne kunne lave tegneseriensiden alene eller i grupper på maksimum 3 elever per gruppe. 

Vi har modtaget 54 tegneseriesider som bidrag til konkurrencen fra 10 uddannelsessteder (6 skoler og 4 gymnasier) i hele landet. Vi takker varmt alle franskunderviserne og deres elever for deres deltagelse!

 

Evalueringskriterier:

Tegneseriesiderne er blevet evalueret af en jury bestående af Institut français’ sprogafdeling og tegneserietegneren Thierry Capezzone efter følgende kriterier:

Overholdelse af instrukserne (2 points)

Den illustrerede situations originalitet (2 points)

Fortællingens sammenhæng (2 points)

Sprogkvaliteten (2 points)

Tegneseriesidens æstetiske udfærdigelse (2 points)

Referencer til den fransktalende verden (2 points)

 

Vinderne af konkurrencen er:

På grundskoleniveau :

Førstepræmie: Solvej og Siri fra ESCPH (fælles præmie til hele klassen i form af en en workshop af halvanden times varighed med den franske tegneserietegner Thierry Capezzone, som er den nuværende tegner af Rasmus Klump)

Andenpræmie: Amelie, Sif og Therese fra Øster Farimagsgade (6U) (3 franske tegneseriealbum)

Tredjepræmie: Emilie, Anuzka og Sebastian fra Marie Mørks Skole (8A) (1 abonnement til Apprendre le français en ligne avec Frantastique til hvert gruppemedlem)

På gymnasieniveau :

Førstepræmie: Oscar fra Næstved Gymnasium & HF (fælles  præmie til hele klassen i form af et klassebesøg på Institut français)

Andenpræmie: Karen fra Aarhus Statsgymnasium (3 franske tegneseriealbum)

Tredjepræmie: Elisabeth og Laila fra Vejen Gymnasium (1G Fransk) (1 abonnement til Apprendre le français en ligne avec Frantastique til hvert gruppemedlem)

 

Juryens “Coup de cœur”:

Alexandra, Shodiya og Violeta fra ESCPH

 

Vindernes tegneseriesider kan ses på denne side.

 

Vi ønsker alle vinderne hjertelig tillykke!