App’en  « Fransk og Mig » til mobiltelefoner og tablets giver elever, som lærer fransk i Danmark, mulighed for at gøre det franske sprog og den fransksprogede kultur til en del af deres liv uden for klasseværelset:

  • ved at vise dem, at det franske sprog er en del af deres hverdag (i supermarkederne, i biografen, på biblioteket mm.);
  • ved at lede deres opmærksomhed hen på fransksproget underholdning og kulturoplevelser (film, sange, tegneserier mm.).

App’en byder på 10 kategorier (kunst, tegneserier & litteratur, film & TV-serier, den fransktalende verden, mad, det franske sprog, mode & luksusvarer, musik, sport og dagligdagen), som hver består af 4 opgaver og 1 quiz.

Projektet er udarbejdet af Institut français du Danemark i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU) på Københavns Professionshøjskole. Det blev påbegyndt i forbindelse med fejringen af den internationale fransklærerag –  La Journée internationale des professeurs de français – i november 2022, hvor deltagerne deltog i udarbejdelsen af opgaverne til app’en.

En stor tak til Alicia, Allan, Anna, Annette, Cathrine, Charlotte, Danièle, Elise, Gitte, Henriette, Iben, Jane, Janne, Karina, Liselotte, Lone, Macine, Maj, Maria, Mette, Sandra, Signe, Siri, Solvej, Susanne, Tina, Térès Anastassia og Ulla for deres bidrag med idéer til opgaverne.

 

Jeres opgave er nu – hvis I har lyst – at hjælpe jeres elever, så det kan lykkes dem at opnå en score på 10 000 point og vinde alle app’ens badges!

 

Download app’en « Fransk og mig » på Android og iOS :