Som de foregående år har den Internationale fransklærerdag til hensigt at hædre fransklærerhvervet gennem aktiviteter, der kan skabe solidaritet og styrke båndene mellem underviserne. Det er en dag, hvor underviserne kan udveksle og dele erfaringer, samt mødes til hyggeligt samvær.

Det internationale tema for 2022-fejringen: fransklæreren som fremtidsskaber

Grundstenen for elevernes fremtidige forhold til franskundervisningen lægges allerede den første dag i klassen. Det kan være gennem en underviser, som f.eks. skaber et nyt forhold til det franske sprog ved at ændre elevernes opfattelse af sproget ved at gå ud over de stereotyper, som ofte forbindes med sproget, såsom mode og luksusprodukter, romantisme…

Digitale undervisningsmidler kan være en anden vej til fremtidens undervisning, både for at berige franskundervisningen, men også for at fremme udvekslingen mellem fransktalende i hele verden.

Endelig kan fransklæreren i sin egenskab af fremtidsskaber også opfattes som en inspirationskilde, som introducerer sine elever for forskellige fransktalende kulturmøder.

I Danmark afholdes den fjerde udgave af den Internationale fransklærerdag d. 25. november 2022 fra kl. 14.30 til 17.00 på de franske institut. Arrangementet afholdes, så man både kan deltage fysisk og online via  GoogleMeet.

Eftermiddagens aktiviteterne vil blive organiseret omkring temaet motivation et fælles projekt, nemlig udarbejdelsen af små “uformelle udfordringer” til eleverne med henblik på at give deres sproglæring mere mening og give det franske sprog og den franske kultur liv uden for klasseværelset. “Udfordringerne”, som er blevet udarbejdet i løbet af arrangementet vil blive samlet på en app til Android og iOS

Program:

14.30 – 14.45: Velkomst

Emmanuel Zimmert, sprogattaché
Iben Schneider, hovedrepræsentant, Fransklærerforeningen
Maria Kristensen, næstforkvinde for fransk fagudvalg, Sproglærerforeningen)

14.45 – 15.25: Initiativer til at motivere elever og studerende til at lære sprog

Folkeskole : Anna Nellemann – Allerød Privatskole
Brobygning : Line Rytter Mørkholt – Hjørring Gymnasium
Gymnasium : Thomas Feer – Gefion Gymnasium
Professionshøjskole : Stine Kure – KP
Universitet : Carsten Meiner – Københavns Universitet

15.25 – 16.25: fællesaktivitet omkring udfærdigelse af “udfordringer” til en app til eleverne

16.25 – 16.35 : “Le défis des enseignants” (præmier på spil)

16.35 – 16.40 : Mot de clôture

Christophe Parisot, Frankrigs ambassadør i Danmark

16 h 40 – 17 h 00 : Verre de l’amitié

Gratis arrangement, men tilmelding er obligatorisk.

Link til tilmeldingsformular

Arrangementet organiseres med Danièle Eychenne fra Center for Uddannelsesmidler (CFU) på Københavns Professionshøjskole, samt Sproglærerforeningen og Fransklærerforeningen.