La Fête du théâtre tiltrak endnu engang talrige skuespillerspirer.

Den 14. marts 2013 steg 183 skoleelever op på de skrå brædder på Henriette Hørlücks Skole i Odense.

10 klasser fra 6 danske skoler havde lært replikkerne på fransk til stor glæde for de 500 tilskuere, som deltog i dagens arrangement. De fleste af tilskuerne var selv elever, som lærer fransk.

Igen i år bød arrangementet på sang, komedie, drama og klassisk litteratur.

Da deltagerne havde opført deres stykker to gange, samledes de alle for at deltage i prisoverrækkelsen.

Vinderne 2013 :

  • Prisen for bedste litterære bearbejdelse: tildelt eleverne fra 7. klasse på Henriette Hørlücks Skole for deres bearbejdelse af den berømte roman « Les trois mousquetaires » ("De tre musketer", A. Dumas).
  • Prisen for bedste koreografi: tildelt eleverne fra 7. klasse på Rygaards International School for deres opførelse af « Blanche Neige » ("Snehvide", J. og W. Grimm).
  • Prisen for det mest uimodståelige stykke: tildelt eleverne fra 9. og 10. klasse på Flemming Efterskole for deres rørende bearbejdelse af novellen « Bleu comme la mort » ("Blå som døden", R. Detambel).
  • Prisen for den største kreativitet : tildelt eleverne fra 8. klasse på Giersings Realskole for deres arbejde med sproget i stykket " Une journée au marché" ("Endag på markedet").
  • Prisen for bedste humor : velfortjent af eleverne fra 8. klasse på Rygaards International School, som fik os alle til at grine med stykket "Les contes de fée à l'endroit et à l'envers" ("Eventyr på retten og på vrangen").
  • Prisen for bedste fortolkning : tildelt Rejsby Europæiske Efterskole deres unge skuespillers optræden i "La petite danseuse" ("La petite danseuse").
  • Prisen for bedste iscenesættelse : tildelt eleverne fra 4. klasse på Henriette Hørlücks Skole for det fantastiske stykke "De l'eau pour sa majesté" ("Vand til Majestæten", A.-C. d'Arnaudy).
  • Prisen for den største originalitet : modtaget af eleverne fra 5. klasse på Henriette Hørlücks Skole, som overraskede os alle med stykket "Un peu de péosie" ("Lidt poesi").
  • Prisen for bedste musikalske indslag : gik til eleverne fra 7. klasse på N. J. Fjordsgades Skole, som forførte hele publikum med sangen "Qui a le droit?" ("Hvem har lov?", P. Bruel).
  • Prisen for bedste scenografi : tildelt 7. klasse på Henriette Hørlücks Skole for deres smukke kostumer og flotte kulisser til stykket "Le petit chaperon rouge" ("Den lille Rødhætte", C. Perrault).

Institut français du Danemark ønsker at takke Henriette Hørlücks Skole for at have stillet deres lokaler til rådighed for arrangementet for tredje år i træk. Også en stor tak til alle de deltagende elever og til lærerne, som har stimuleret interessen for scenekunsten hos deres elever.

Vi glæder os til næste års udgave af La Fête du théâtre!

Besøg Henriette Hørlücks Skoles hjemmeside: http://www.hhskole.dk/ 

Tilmeldingen til teaterfestivalen 2012 er nu åbnet

Gratis workshop og opfølgning som del af et projekt for at fremme det mundtlige udtryk på fransk!

1. Hvad er det?
• Det er en teaterdag, der fejrer det franske sprog.
• Hver deltagende klasse præsenterer et teaterstykke.
• En videooptagelse af La fête du théâtre 2010 kan ses her og La fête du théâtre 2011 her.

2. Er drama ikke din stærkeste side? Det er ikke noget problem!
• En gratis workshop for at hjælpe dig igang 30. september på det Franske Institut i København
• Et besøg af Christine Favre i din klasse for at give gode råd og hjælpe med opsætningen af teaterstykket.

3. Hvordan gør man?
• Du finder/skriver og iscenesætter et teaterstykke på fransk med dit franskhold
• Dit hold går på scenen og deltager i prisuddelingen den 29. marts 2012.

4. Tilmelding sker ved at udfylde følgende formular. 5. For yderligere oplysninger, kontakt venligst nedenstående:
francophonie@institutfrancais.dk 
+45 3338 4706

Kommentarer fra nogle af de lærere der deltog i 2011:

« Det var utroligt motiverende for vores elever at se både de andre elever der også læser fransk som fremmedsprog og de frankofone fra den franske skole».

« Det har været en glæde at deltage i en frankofon begivenhed og se de store fremskridt der er sket under arbejdet med teaterstykket. »

« Det var en virkelig god oplevelse for mine elever. De havde en god dag og er nu rigtig motiverede til at fortsætte med at lære jeres smukke sprog. »

« Der var en fantastisk stemning, de (eleverne) elskede det! »

 

Inscrivez-vous à l'atelier de formation!

Retrouvez le détail de l'atelier de formation gratuit pour vous préparer à la Fête du théâtre 2012.